Strafrecht

Binnen het strafrecht houdt Van Halderen zich voornamelijk bezig met wat men vaak noemt ‘omvangrijke zaken’, vaak met grensoverschrijdende aspecten. De afgelopen jaren is opgetreden voor cliënten (met belangen) in onder meer Sydney, Dubai, Bogota, Oostenrijk en Miami. Omdat invallen en incidenten zich niet alleen voordoen binnen kantooruren, kunt u hem 24 uur per dag bereiken op 06 29 55 79 66.

Binnen het strafrecht is er een voorliefde voor het militair strafrecht. Geboren binnen een lange lijn van beroepsmilitairen, heeft Van Halderen zich onder prof. mr. Guido Lodewijk Coolen, schout-bij-nacht van administratie b.d., emeritus hoogleraar in het militaire recht aan de Universiteit van Amsterdam, bekwaamd in diverse aspecten van het militair straf- en humanitair oorlogsrecht. Met regelmaat adviseert Van Halderen militairen of staat hen bij voor de Militaire Kamer van de Rechtbank Gelderland.

Omdat Nederlandse militairen structureel geplaatst zijn op Curaçao en Aruba, heeft Van Halderen zich ook, kort gezegd, het Antilliaans Strafrecht eigen gemaakt. Hetzij via beveiligde video verbinding, danwel lokaal, staat hij cliënten op Curaçao en Aruba bij. In geval van een gerechtelijke procedure, wordt er in lijn met lokale wetgeving samengewerkt met een lokale advocaat.